فهیمه اثنی عشران در یادداشتی برای پایگاه خبری تحلیلی ندای تفرش با اشاره به روزه داری و نقش تغذیه سالم در این خصوص نوشت: در ماه مبارک رمضان مانند همیشه استفاده از یک برنامه غذایی متعادل و متنوع که شامل چهار گروه اصلی غذایی (نان و غلات، میوه و سبزی، گوشت و حبوبات، شیر و لبنیات)میباشد، ضروری است تا تمام نیازهای تغذیهای بدن شامل آب، املاح، ویتامینها، پروتئین و انرژیِ مورد نیاز بدن تامین شود.
توصیههای غذایی در وعده سحری:
وعده سحری بهتر است مانند وعده ناهار باشد و غذای اصلی در این وعده مصرف شود. انواع چلوخورشت، پلوهای مخلوط با حبوبات، مرغ، ماهی، گوشت به همراه سبزیهای تازه یا سالاد و ماست برای این وعده مناسب است. سعی کنید بعد از اتمام سحری از نوشیدن چای پررنگ اجتناب کنید زیرا جذب آهن را کاهش میدهد و همچنین مصرف زیاد چای در سحر موجب افزایش دفع ادرار و مواد معدنی مورد نیاز بدن و در نتیجه کم آبی بدن و بروز تشنگی در طول روز میشود. پس از صرف سحری نیز حتما یک عدد میوه میل کرده و سبزیجات را هم در کنار وعده سحری بگنجانید. برای پیشگیری از تشنگی در طول روز هم بهتر است از مصرف نمک در وعده سحری پرهیز کنیم.
توصیههای غذایی در وعده افطاری:
در روزهداری بدلیل آنکه معده چند ساعت خالی بوده ابتدا با مایعاتی که تقریبا درجه حرارت بدن را دارند یعنی نوشیدنیهای گرم مانند چای کمرنگ، آب جوش یا شیر گرم به همراه خرما، عسل یا کشمش روزه خود را باز کنید. (بدلیل افت قند در روزهداری در زمان افطار از خرما یا عسل که سریعاً جذب میشوند استفاده شود تا قند خون را کمی افزایش دهند) و سپس غذای سبکی میل کنید مانند:
انواع نان سبوسدار+ پنیر + سبزی خوردن
یا نان + پنیر+ گوجه فرنگی یا گردو
یا فرنی یا شیربرنج یا شله زرد
نان+ ماست+ خیار
توصیههای غذایی در وعده شام:
با فاصله مناسبی از افطار (حداقل ۲ساعت) شام خود را میل کنید. بلافاصله بعد شام هم از مصرف چای بدلیل کاهش جذب آهن خودداری کنید و بهتر است به عنوان دسر بعد شام از میوهها مخصوصاً مرکبات که حاوی ویتامین C بالایی هستند استفاده کنید زیرا جذب آهن غذا را افزایش میدهند. تا پایان شب از نوشیدنیهای بدون کالری به خصوص آب و همچنین میوهها و سبزیها استفاده کنید.
کلام آخر:
بهتر است بدون سحری روزه نگیریم بخصوص در نوجوانان که در سنین رشد میباشند و گرسنگی طولانی مدت موجب افت قندخون به میزان زیاد و تحلیل عضلات میگردد و زیانآور میباشد. توصیه کلی اینکه در وعدههای سحری و افطار از پرخوری و مصرف غذاهای شور و چرب و سرخ کردنی و مقادیر زیاد قند و شکر مثل زولبیا و بامیه پرهیز کنید.
انتهای خبر/