افراد دیابتی و دارای فشار خون از نان کامل استفاده کنند

کارشناس ارشد تغذیه گفت: بدلیل نقش حفاظتی فیبر در جلوگیری از افزایش ناگهانی قندخون و چربی خون ، مصرف نان کامل به افراد دیابتی و افراد دارای سابقه فشارخون بالا و چربی خون بالا توصیه می شود.

اثنی عشران در گفتگو با خبرنگار گروه سلامت پایگاه خبری تحلیلی «ندای تفرش»؛ گفت: نان پرمصرف ترین کالای غذایی مورد استفاده در خانوارهای ایرانی بوده و کیفیت آن بصورت مستقیم بر سلامت جامعه اثر می گذارد. پس ضروری است که از نان های با کیفیت بالا مانند نان کامل در برنامه غذایی روزانه استفاده شود.

وی ادامه داد: از سال ۱۴۰۱ نهضت احیای نان کامل با هدف برقراری سلامت و امنیت غذایی، کاهش بیماری‌های دیابت و فشارخون و پیشگیری از ضایعات نان آغاز گردید و استان مرکزی در این راستا پیشگام بوده و تنها استانی است که نان کامل را با آرد یارانه‌ای عرضه می‌کند.

این کارشناس تغذیه افزود: بزرگ‌ترین و مجهزترین کارخانه تولید آرد کامل در استان مرکزی قرار دارد و بزودی هم تعداد کارخانجات آرد کامل در استان افزایش پیدا خواهند کرد.

اثنی عشران در ادامه به معرفی نان کامل پرداخت و اظهار کرد: نان کامل نانی است که از آرد گندم کامل بدون جدا شدن هیچ بخشی از گندم و بدون سبوس گیری تهیه شده باشد. یعنی هر سه بخش اصلی دانه گندم که شامل جوانه، آندوسپرم و سبوس است در آن حفظ می‌شود.

وی با اشاره به تأمین مواد مغذی مورد نیاز بدن از نان کامل عنوان کرد: در نتیجه مصرف این نوع نان بخش زیادی از نیازهای بدن ما به مواد مغذی را تامین می‌کند و برای حفظ سلامتی بسیار مفید است.

این کارشناس تغذیه یکی از فواید مصرف نان کامل را جلوگیری از اضافه وزن دانست و بیان کرد: مصرف نان‌های کامل در مقایسه با نان‌های معمولی تهیه شده از آرد سفید ، بدلیل وجود سبوس و فیبر بالا می‌تواند از اضافه وزن و چاقی پیشگیری کند؛ لازم به ذکر است که موضوع اضافه وزن و چاقی از الویت های بهداشتی شهرستان تفرش می باشد.

اثنی عشران به افراد دارای دیابت به مصرف نان توصیه کرد و گفت: بدلیل نقش حفاظتی فیبر در جلوگیری از افزایش ناگهانی قندخون و چربی خون ، مصرف نان کامل به افراد دیابتی و افراد دارای سابقه فشارخون بالا و چربی خون بالا توصیه می شود.

وی به دیگر خواص نان کامل اشاره و عنوان کرد: مصرف نان کامل می‌تواند به بهبود حرکات دستگاه گوارش بدن نیز کمک کند و در نتیجه از بروز یبوست پیشگیری کند.

کارشناس تغذیه ادامه داد: نان کامل حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی زیادی از جمله ویتامین های گروه ب، ویتامین ای و مواد معدنی مختلفی مانند آهن، روی، فسفر و … است که می‌تواند در پیشگیری از کم خونی و تقویت سیستم ایمنی بدن هم موثر باشد.

اثنی عشران در پایان با اشاره به پخت نان کامل در شهرستان تفرش خاطرنشان کرد: در شهرستان تفرش ۳ نانوایی تولید کننده و عرضه کننده نان کامل بوده که به شرح زیر می‌باشند:
۱.نانوایی آقای حاتمی. آدرس خیابان آیت ا… سعیدی. کوچه ششناو
۲.نانوایی آقای حسینی آدرس شهرک امام خمینی. خیابان پاسداران. بلوار جانبازان. ابتدای جاده کهک
۳.نانوایی خانم محبی. آدرس روستای نقوسان

انتهای خبر/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده + 7 =