وحید هاشمی در گفتگو با خبرنگار سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «ندای تفرش»؛ با اشاره به واقعه ۱۵ خرداد گفت: احساس و باور مردم درباره دین ستیزی، ارزش ستیزی و به حاشیه راندن دین از یک طرف و حاکم کردن ارزشهای مُرده، منحط غربی و غیر دینی از طرف دیگر مهم ترین عامل شکل دهنده نهضت ۱۵ خرداد بود.
وی با اشاره برخی از پیامدهای این قیام تصریح کرد: با بر پایی خروش ۱۵ خرداد، اندیشه جدایی دین از سیاست، عدم نظریه پردازی دین برای حکومت و انقلاب، در حاشیه ماندن اسلام و… رنگ باخت و قدرت و حرکت سازی اسلام آشکار شد.
فرمانده ناحیه تفرش ادامه داد: قیام ۱۵ خرداد، شاه را ناچار ساخت به این ریاکاریها و نیرنگ بازیها پایان دهد و با چهرهای عریان و دین ستیزانه به صحنه آید. پس از کشتار مردم، همه دریافتند که ریشه تمام فسادها شاه است و باید مورد اعتراض قرار گیرد.
هاشمی یکی دیگر از دستاوردهای ۱۵ خرداد را ورود جدی روحانیت به صحنه مبارزه عنوان و بیان کرد: لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی، مقابله با رفراندوم غیر قانونی و سرسپردگی شاه به آمریکا و اسرائیل، حمله شاه به مدرسه فیضیه، دستگیری امام خمینی(ره) و…، جمعاً باعث ورود جدّی روحانیت به عرصه سیاست و مبارزه شد و از طرفی دیگر جلب حمایتها مردمی بود.
وی دشمن شناسی را دستاوردی بزرگ برای قیام ۱۵ خرداد دانست و خاطرنشان کرد: امام(ره) از آغاز نهضت اسلامی کوشید، عامل بدبختی و دشمن اصلی ملت و کشور ایران را به مردم نشان داده و تودههای مسلمان و مستضعف را به رویارویی و مبارزه با او وادارد چراکه پیش از آغاز نهضت امام و قیام ۱۵ خرداد، لبه تیز حمله عناصر به ظاهر مبارز، به سوی دولتها و مهرههای دست دوم رژیم حاکم بود و فراتر از آن نمی رفت.
انتهای خبر/