غزوه بنی‌مصطلق سیاست‌های خردمندانه اسلام را آشکار ساخت

Screenshot
مدیر حوزه علمیه ولیعصر(عج ) ساوه گفت: بنی‌مصطلق درس‌های مهمی از سیاست‌های دینی و مدیریت اختلافات برای مسلمانان به همراه داشت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «ندای تفرش»؛ حجت‌الاسلام صفری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «نار خبر» با اشاره به غزوه بنی مصطلق گفت: بنی مصطلق طایفه‌ای از قبیله خزاعه بودند که نسبشان به جَذیمه پسر سعد بن عمرو بن ربیعه می‌رسید. این قبیله پس از اسلام از پذیرش آن خودداری کرد، اما پیامبر(ص) به دلیل روابط با قریش و عنایت به خزاعه، با آنها مدارا می‌کرد.

وی افزود: در سال پنجم یا ششم هجری، رئیس طایفه بنی‌مصطلق با اتحادی از قبایل دیگر برای جنگ با مسلمانان آماده شد. پیامبر(ص) از قصد آنان آگاه شدند و برای مقابله با آن‌ها لشکر اسلام در کنار آب مریسیع آماده شد.

صفری بیان کرد: در این جنگ، ابوذر غفاری جانشین پیامبر(ص) در مدینه شد و برخی منافقان به امید غنایم جنگی به سپاه اسلام پیوستند. پیامبر اسلام(ص) ابتدا بنی‌مصطلق را به اسلام دعوت کرد، اما جنگی خونین رقم خورد.

وی تصریح کرد: نتیجه نبرد شکست بنی‌مصطلق و کشته شدن و اسارت تعدادی از آنان بود. برخی کتب تفسیری اشاره دارند که آیات اولیه تا هشتم سوره منافقون به رفتار منافقان در این دوره مربوط می‌شود.

مدیر حوزه علمیه ولیعصر (عج) ساوه تاکید کرد: عبدالله بن ابی، رئیس منافقین مدینه، که کینه زیادی نسبت به اسلام و پیامبر(ص) داشت، به طمع غنایم در این جنگ شرکت کرد و در جمعی کنایه‌ای به پیامبر زد که قصد پاکسازی مدینه از افراد ضعیف را دارد.

صفری در ادامه اظهار کرد: پیامبر(ص) از این سخنان آگاه شد و متوجه فتنه‌ها و تلاش برای ایجاد اختلاف بین مسلمانان شد. این مسئله برای پیامبر(ص) روشن شد که نفاق می‌تواند خطرات بیشتری از کافران داشته باشد.

وی گفت: عبدالله بن ابی پس از این که متوجه شد پیامبر از سخنانش آگاه شده است، در برابر پیامبر(ص) گفت که هرگز چنین سخنانی نگفته و هیچ قصد بدی نداشته است.

صفری یادآور شد: پیامبر اسلام(ص) با هوشیاری و دقت بالا نفاق و اختلافات را کنترل کردند. این رویداد درس‌های بسیاری برای مسلمانان داشت و سیاست‌های خردمندانه اسلام را نمایان ساخت.بعد از این واقعه، عبدالله بن ابی دیگر نتواست در برابر پیامبر(ص) قد علم کند و هرگاه در معرکه‌ای ظاهر می‌شد، مردم او را محکوم می‌کردند و از او بیزار بودند.

وی در پایان گفت: سوره منافقون به همین مناسبت برای پیامبر(ص) نازل شد و در آن آیات، به خطرات نفاق و همچنین رفتار منافقان اشاره شده است. این سوره هشدارهایی برای مسلمانان در مواجهه با این تهدیدات داشت.

انتهای خبر/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت + شش =