اعظم عسکری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «ندای تفرش»، به والدینی که کودکان آنان عادت به دیدن فیلمهای غیراخلاقی کردهاند، روشهایی را ارائه کرد و گفت: در مرحله اول نه نگران باشید نه مضطرب؛ بر خود مسلط باشید، نه خودتان احساس گناه کنید نه به فرزندتان احساس گناه دهید، صبور باشید و همه چیز را تمام شده نپندارید.
وی دومین راهکار را مقتدرانه عمل کردن دانست و بیان کرد: مقتدرانه عمل کنید نه مستبدانه؛ مستبدانه تصمیم نگیرید. مادر به خودی خود اعتبار دارد، از اقتدارتان برای اقناع فرزندانتان استفاده کنید.
این کارشناس رسانه مدارا را کردن را مهمتر از مسامحه عنوان کرد و افزود: بهتر است اهل مدارا باشید نه مسامحه؛ با فرزندتان متناسب با شرایطی که دارد مدارا کنید، اما مسامحه نکنید، یعنی بیخیال نباشید و او را رها نکنید.
عسکری مچگیری از فرزند را درست نداست و نظارت را جایگزین مناسبتری دانست و ادامه داد: نظارت کنید نه مچگیری؛ اگر با نرمافزارهای نظارت والدین هر اطلاعی از فرزندتان کسب کردید، جار نزنید تا حریمها حفظ شود و آنها احساس نکنند راه بازگشت ندارند تا بتوانید متناسب با مشکل تصمیم بگیرید.
وی راهکار دیگر را فعال بودن عنوان کرد و گفت: فعال باشید نه منفعل؛ صادقانه موضوع یا محتوایی که نگران هستید کودکتان با آن مواجه شود با او در میان بگذارید و به صورت سربسته او را مطلع کنید تا حس کنجکاویاش تعدیل شود.
کارشناس رسانه تحقیر را گزینه نامناسبی دانست و تذکر دادن را پیشنهاد و عنوان کرد: تذکر دهید نه تحقیر؛ در این مرحله به جز استدلال از عواطف هم استفاده کنید. تذکر دادن به فرزند در مورد هویتش و عقوبتهای دنیایی و غیردنیایی و اینکه هر آدم عاقلی در هر جای دنیا نسب به موضوع غیراخلاقی نوعی نفرت دارد.
عسکری آگاهی و تعلیم را جایگزین بی اعتنایی دانست و اظهار کرد: تعلیم دهید نه تخدیر؛ فرزندتان را در مرحله دودلی رها نکنید. تخدیر یعنی بیاعتنایی به آگاهیبخشی و رها کردن فرزند در جهل. با زبان همدلی و متکی به نقاط مشترک با فرزند برای او درباره ویژگیهای اثر، صاحب اثر و کارکرد اثر در شرایط جامعه استدلال بیاورید.
وی هشتمین راهکار را تشویق خواند و بیان کرد: تشویق کنید نه تادیب؛ کودک را تشویق کنید تا بیشتر به سمت کارهای معنوی و دوستداشتنی برای خودش و خانوادهاش برود، به جای اینکه در تنهایی و خلوت شبکههای اجتماعی باشد.
این کارشناس رسانه با اشاره به آخرین راهکار خود خاطرنشان کرد: پیروزید نه شکستخورده؛ هر کاری از دستتان ساخته است انجام دهید، اما هدایت اصلی دست پروردگار است. پس اول تلاش کنید و بعد برای هدایت فرزندانتان دعا کنید.
انتهای خبر/