فواید نان کامل در سلامت و تغذیه

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان تفرش گفت: نان کامل نسبت به نان‌های تهیه‌شده با آرد سفید ارزش تغذیه‌ای بیشتری دارد زیرا از آرد کامل تهیه شده است که از تمام اجزای دانه گندم شامل آندوسپرم، سبوس و جوانه تهیه می‌شود و کمتر از ۶ درصد سبوس‌گیری دارد.

فاطمه شاه حسینی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ندای تفرش»؛ با اشاره به پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم گفت: پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم، هر ساله به منظور ارتقاء آگاهی و دانش جامعه و سیاستگذاری های تغذیه ای انجام می شود که امسال نیز این پویش با محوریت نان سالم و کامل تحت عنوان نانو سلامت در فاصله زمانی ۱۵ لغایت ۳۰ آذرماه برگزار می گردد .‌

وی ادامه داد: همانطور که می دانیم در کشورهای مختلف منبعی انتخابی از کربوهیدراتها به عنوان غذای غالب و اصلی مردم آن کشور وجود دارد از جمله گندم ، جو ، ذرت ، سیب زمینی و … ؛ در کشور ایران غله ای که به عنوان منبع اصلی تامین انرژی و کربوهیدراتها مصرف می شود، گندم است.

کارشناس تغذیه بیان کرد: طبیعتا مهمترین محصولات تولیدی از گندم ، آرد و نان می باشد ، بنابراین سلامت و کیفیت نان مصرفی به عنوان قوت و غذای اصلی مردم ایران از اهمیت ویژه ای برخوردار است .‌

شاه حسینی ادامه داد: آنچه ضامن سلامت و کیفیت بهتر یک نان است، وجود بخش‌های مغذی مثل سبوس و جوانه یا گیاهک گندم در آرد مصرفی است.‌

وی ارزش نان کامل را بیشتر دانست و اظهار کرد: نان کامل نسبت به نان‌های تهیه‌شده با آرد سفید ارزش تغذیه‌ای بیشتری دارد زیرا از آرد کامل تهیه شده است که از تمام اجزای دانه گندم شامل آندوسپرم، سبوس و جوانه تهیه می‌شود و کمتر از ۶ درصد سبوس‌گیری دارد.

کارشناس تغذیه گفت: وجود فیبر بالا در این نوع نان ، موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش ، کاهش کلسترول LDL و کنترل قند خون می‌شود .

شاه حسینی ادامه داد: افزایش آگاهی مردم نسبت به مزایای نان کامل و انتخاب این نان به عنوان نان مصرفی ، از اهداف پویش نانو سلامت می باشد .

وی از دیگر توصیه‌های لازم در خصوص سلامت نان به موارد ذیل اشاره کرد: خرید نان به اندازه مصرف روزانه، استفاده از کیسه پارچه‌ای برای حمل ، سرد کردن نان پیش از جابه‌جایی و فریز کردن آن برای نگهداری طولانی‌مدت از مواردی است که باید رعایت شود.

کارشناس تغذیه در پایان خاطرنشان کرد: مصرف نان‌های حجیم سبوس‌دار در یکی از وعده‌های غذایی روزانه توصیه می‌شود، لازم به ذکر است، برای تولید نان سبوس‌دار باید از آرد سبوس‌دار واقعی استفاده شود و افزودن سبوس روی نان روش درستی نیست.

انتهای خبر/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − شش =