غذا پایه سلامت بشر

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان تفرش گفت: مهمترین عامل موثر در ایجاد بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت، سرطان و تنفسی، چاقی و اضافه وزن است؛ که رعایت اصول تغذیه سالم و افزایش دریافت فیبر گیاهی و کاهش دریافت قند و شکر، چربی و روغن و نمک و دقت در استفاده متنوع، متعادل و متناسب گروه‌های غذایی، همراه با فعالیت بدنی می‌تواند عاملی موثر در پیشگیری و کنترل چاقی و  بیماری‌های مزمن غیرواگیر باشد.

فاطمه شاه حسینی در گفتگو با خبرنگار سلامت پایگاه خبری تحلیلی «ندای تفرش»؛ به غذا به عنوان حیاتی ترین نیاز بشر و پایه ای برای سلامت انسان اشاره کرد و گفت: حدود ۷۰ درصد مرگ و میر ناشی از ۴ بیماری مهلک قلبی عروقی، دیابت، سرطان و تنفسی است که این آمار نگران کننده است.

وی ادامه داد: این آمار مسئولان امر را بر این داشت که با تحقیق در خصوص عوامل ایجاد کننده این بیماری‌ها، سعی در تغییر و کاهش روند مرگ و میر نمایند.

کارشناس تغذیه افزود: نتیجه تحقیقات این بود که از بین عوامل زیاد تاثیر گذار در ایجاد این بیماری‌ها، ۴ عامل مهم، کمبود تحرک بدنی، مصرف دخانیات، مصرف الکل و تغذیه اثر بسیار مشهودی در این موضوع داشتند.

شاه حسینی به تغذیه صحیح اشاره و بیان کرد: در حیطه تغذیه، مهمترین عامل موثر در ایجاد بیماری‌های مذکور، چاقی و اضافه وزن است که رعایت اصول تغذیه سالم و افزایش دریافت فیبر گیاهی و کاهش دریافت قند و شکر، چربی و روغن و نمک و دقت در استفاده متنوع، متعادل و متناسب گروه‌های غذایی، همراه با فعالیت بدنی می‌تواند عاملی موثر در پیشگیری و کنترل چاقی و  بیماری‌های مزمن غیرواگیر باشد.

وی به رشد کودکان و نوجوانان اشاره و عنوان کرد: با توجه به اینکه کودکان و نوجوانان در دوران طلایی رشد و تکامل قرار دارند، به همان نسبت توجه به تغذیه این گروه سنی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

شاه حسینی ادامه داد: لذا تاکید بر استفاده از ۵ واحد از گروه سبزی و میوه به صورت روزانه و عدم مصرف آبمیوه‌ها و نوشابه‌های صنعتی که محتوی قند افزوده هستند، موضوعی مهم در تغذیه کودکان و نوجوانان است.

کارشناس تغذیه افزوذ: با توجه به سرعت پدیده رشد در این گروه سنی همچنین مصرف مواد پروتئینی حائز اهمیت است که می‌توان مجموعاً از گروه پروتئین‌های حیوانی مانند لبنیات، گوشت و تخم مرغ در حد متعادل و نیز پروتئین‌های گیاهی مانند حبوبات بهره مند شد.

وی اظهار کرد: موضوع اصلاح الگوی مصرف تنقلات مضر باید مورد توجه قرار گیرد زیرا تنقلات مضر و ناسالم عاملی در راستای جلوگیری از رشد سالم و موثر کودکان و نوجوانان است.

شاه حسینی عنوان کرد: در کنار تغذیه سالم این گروه‌های سنی،  توجه به فعالیت بدنی به میزان یک ساعت در روز تحت نظارت والدین بسیار قابل تاکید است.

کارشناس تغذیه در پایان خاطرنشان کرد: همچنین لازم است پایش رشد کودکان و نوجوانان با مراجعه منظم به مراکز خدمات جامع سلامت، تحت رصد و توجه قرار گیرد.

انتهای خبر/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 − 11 =