تقی ابوطالبی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ندای تفرش»؛ به سابقه فعالیت خود اشاره کرد و گفت: ۶۰ سال در زمینه ورزش زورخانهای فعالیت دارم؛ در مدت زمانی که مسئول هئیت ورزش باستانی شهرستان بودم این ورزش را در چندین روستا، سطح تکایا برده و اجرا کردم و چندین بار گلریزان انجام دادهام.
وی با اشاره به آداب ورزش زورخانهای بیان کرد: در ابتدا مرشد وارد میشود و سپس ورزشکار سید ابتدا وارد گود میشود بعد ورزشکارانی که سابقه بیشتری دارند وارد گود میشوند؛ مرشد با حالت خاصی ضرب میزند و ورزشکار در ابتدا تخته شنا را برداشته و چند مدل شنا انجام میدهد سپس سراغ میل و بعد از آن کباده میروند.
این پیشکسوت ورزشی ادامه داد: در زمان قدیم ابتدا باید سنگ گرفته شود که متاسفانه بسیاری از زورخانه ها دیگر سنگ نمیگیرند.
ابوطالبی به نمادها اشاره و عنوان کرد: سنگ نماد سپر در جنگ، میل نماد گرز، کباده نشان از کمان را دارد.
این پیشکسوت ورزش زورخانهای اظهار کرد: فرهنگ ورزش باستانی عجین شده و نشات گرفته از دین مبین اسلام است و در اکثر زورخانههایی که وجود دارد تصاویر شهدا نصب است
ابوطالبی ادامه داد: زمانی که وارد زورخانه میشوید دعا، سلام و صلوات در تمام مدت ورزش است که همه آنها ذکر از امام علی(ع) و ائمه و … خوانده میشود از این رو ورزش باستانی توام با دین است.
وی افزود: ورزش زورخانهای یک ورزش قدرتی است چرا که در قدیم برای جنگ باید قدرت میداشتند؛ این ورزش یک ورزش سنتی، مذهبی و قدرتی است.
این پیشکسوت ورزش زورخانهای، ورزش باستانی را با سایر ورزشها متفاوت دانست و اظهار کرد: در این ورزش گذشت، ایثار، محبت، سفرهداری، مردمداری زیاد است و با مردم بیشتر میتوان ارتباط برقرار کرد.
ابوطالبی ادامه داد: در ورزشهای مختلف مانند فوتبال شعارهای نامناسب علیه هم داده میشود که در ورزش باستانی این مسائل مطرح نیست.
پیشکسوت ورزش زورخانهای در پایان از مردم و مسئولین برای رونق بخشیدن به ورزش دعوت و خاطرنشان کرد: ورزش زورخانهای باید ترویج داده شود؛ مسئولین به ورزش باستانی اهمیت دهند و در این ورزش شرکت کنند این کار باعث گرایش به این ورزش میشود، مردم برای تشویق فرزندان به ورزش، در مرحله اول میتوانند ورزش باستانی را انتخاب کنند
انتهای خبر/