برگزاری اولین مجمع سلامت استان مرکزی در تفرش

امروز ششمین مجمع سلامت شهرستان تفرش با حضور مسئولین استانی و شهرستانی در محل سالن پرفسور حسابی تفرش برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «ندای تفرش»؛ امروز ششمین مجمع سلامت شهرستان تفرش با حضور مسئولین استانی و شهرستانی در محل سالن پرفسور حسابی تفرش برگزار شد.

تفرش میزبان اولین مجمع سلامت شهرستان‌های استان مرکزی

در این مراسم جواد اتابکی فرماندار تفرش گفت: شعار ششمین مجمع سلامت در استان شعار سالمندی سالم، فردایی بهتر انتخاب شده تا در حوزه سلامت و آموزش این قشر عزیز که گنجینه های ارزشمند ما هستند قدم‌هایی برداریم.

فرماندار تفرش با اشاره به برخی از فعالیت‌های انجام شده در شهرستان ادامه داد: در حوزه سلامت شامل پیشگیری ، آموزش و درمان قدم‌های مثبتی در شهرستان تفرش برداشته شده است، خانه امید و خانه مشارکت در سلامت نمونه‌ای از این فعالیت‌ها است که در حوزه های مختلف از کودک تا سالمندان در حال برنامه‌ریزی و کمک به جامعه است.

وی ادامه داد: در حوزه جوانی جمعیت یکی از برنامه‌ها مهاجرت معکوس و کمک به رونق گرفتن اشتغال روستاها هست که اقدامات خوبی صورت گرفته است، شهر تفرش با افتخار اولین شهرستان استان مرکزی است که میزبان مجمع سلامت شده است.

بخش‌های بهداشتی و درمانی شهرستان راضی کننده است

در ادامه علیرضا پدارم رئیس شبکه بهداشت و درمان تفرش گفت: تسهیل شرایط ازدواج، تقویت نظام خانواده نیازمند یاری دولتمردان است؛ تفرش نیازمند کمک مدیران استانی و شهرستانی است تا برای ارتقا سطح سلامت شهرستان تفرش گام های موثر بیشتری برداشته شود.

وی ادامه داد: خدمات حوزه سلامت در بخش‌های درمانی و بهداشتی شهرستان در سطح راضی کننده‌ای بوده و از جمله آن می‌توان به نصب دستگاه سی تی اسکن با حمایت رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک، فرماندار، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی و دیگر مدیران مرتبط اشاره کرد.

رئیس شبکه بهداشت اظهار کرد: در حوزه انتقال خون علاقمندان و اهدا کنندگان خوبی در شهرستان وجود دارد که این حوزه هم نیازمند برنامه‌ریزی و ایجاد زیرساخت مناسب است.

تفرش اولین شهر سالمند استان مرکزی

جوادجواهری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و رئیس مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: استان مرکزی سومین استان سالمند کشور است و در این استان، تفرش اولین شهر سالمند استان تا امروز شناسایی شده است.

وی ادامه داد: سند ملی سالمندی در کشور و در استان طراحی شده و در حال اجراست، اما باید دستگاه‌های متولی گزارش عملکرد خود را جهت ارزیابی ارائه دهند تا هرگونه کم کاری یا کوتاهی بررسی شود.

جواهری افزود: سالمندان بخش مهمی از جامعه هستند که ضمن تکریم این قشر باید برای مراقب از سالمندان مرکز نگهداری شبانه روزی، مراکز فیزیوتراپی تخصصی سالمندان، مراکز آموزشی و موسسات مورد نیاز راه اندازی یا افزایش ظرفیت داشته باشند، اقتصاد سالمندان باید دیده شود و حمایت های بیمه ای، تامین داور و تجهیزات پزشکی باید جدی تر پیگیری شود.

وی عنوان کرد: پیش بینی‌های علمی نشان از حضور ۳۰ میلیون سالمند تا سال ۱۴۳۰ در کشور است که نیاز است مدیران دستگاه‌ها، خیرین، با سرعت بالایی برای این حوزه قدم بردارند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و رئیس مرکز بهداشت استان مرکزی خاطرنشان کرد: پیشنهاد می‌کنم با توجه به ظرفیت اجتماعی و ساختارها و اقدامات خوب شهرستان، تفرش به عنوان شهر دوستدار سالمند کشور معرفی شود.

رشد جمعیت باید در دستور کار همه قرار گیرد

علی علیمحمدی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک و نماینده رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: بحران جمعیت موضوع مهمی است که باید مد نظر اصحاب رسانه، مدیران و برنامه‌ریزان و نمایندگان مردم در کشور قرار گیرد .

وی ادامه داد: طبق پیش بینی‌ها ایران در سال‌های آینده درگیر بحران جمعیت خواهد شد و موضوع افزایش ازدواج، فرزندآوری و کمک به رشد جمعیتی باید در دستور کار همه اثرگذاران قرار گیرد .

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک افزود: نگرانی‌هایی برای توقف رشد جمعیت وجود دارد و باید به سرعت با چشم انداز درست و علمی و حمایت های اقتصادی و اجتماعی این بحران پیشگیری و برای آن راه حل‌های فوری شناسایی و اجرا شود.

علیمحمدی خاطرنشان کرد: همه دستگاه‌های اجرایی و ستادی از صدا و سیما گرفته تا دستگاه‌های فرهنگی نقش مهی برای حل بحران جمعیت دارند و باید سریع‌تر برای این موضوع قدم های مثبتی بردارند.

تمام دستگاه های اجرایی در سند سالمندی سهیم هستند

علی زند رئیس خانه مشارکت در سلامت استان مرکزی گفت: درصد بالای جمعیت سالمند استان مرکزی می‌طلبد که مسئولین استانی قدم‌های موثر و توجه ویژه ای برای اجرایی شدن سند ملی سالمند داشته باشند.

وی ادامه داد: سند سالمندی کشور باید مورد توجه رسانه ها و گروه های مختلف پژوهشی و علمی قرار گیرد؛ تمام دستگاه های اجرایی در سند سالمندی سهیم هستند و انتظار می‌رود همه مجموعه‌ها برای ارتقای این سند و اجرایی شدن آن هر چه زودتر برنامه‌ریزی کنند.

خانه مشارکت در سلامت صدای مردم است

مهدی امینی سرپرست دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی گفت: خانه مشارکت در سلامت صدای مردم است و در تمام شهرستان‌های استان مرکزی فعال شده است؛ فرمانداران به عنوان رئیس کارگروه انتخاب شده‌اند، تا تمام دستگاه‌های اجرایی مرتبط با حوزه سلامت به صورت یکپارچه برای ارتقا سطح سلامت شهرستان قدم بردارند.

وی ادامه داد: خانه مشارکت در سلامت صدای مردم سراسر استان مرکزی است و ما پل ارتباطی مردم با بدنه دولت در حوزه بهداشت و درمان و خانواده سلامت هستیم؛ هدف اصلی تشکیل مجامع شنیدن صدای اقشار مختلف مردم است.

امینی افزود: برنامه های خانه مشارکت بصورت استانی با محوریت تمام شهرستان ها پیگیری خواهد شد و تمام مشکلات شهرستان های مختلف در مرکز استان پیگیری و برای رفع آن تلاش خواهد شد .

در ادامه این مجمع حجت الاسلام اجرایی امام جمعه شهرستان احترام و تکریم سالمندان و بزرگان را از موارد تاکید شده در اسلام دانست و از همگان در جهت افزایش جمعیت دعوت به عمل آورد.

همچنین در این مراسم ذوالفقاری نائب رئیس شورای شهر تفرش به تشکیل خانه امید در مجموعه مدیریت شهری اشاره کرد و از مسئولان خواست تا آمار دقیق‌تری از نوع سالمندی در شهرستان ارائه کنند تا بتوان برای بهبود آن برنامه ریزی کرد.

در این مراسم از فعالان حوزه سلامت و افزایش جمعیت شهرستان تقدیر به عمل آمد.

انتهای خبر/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × چهار =