پویش نه به تصادف؛ اقدامی جمعی در راستای مشارکت همگان برای کاهش حوادث جاده ای

کارشناس حوادث شبکه بهداشت تفرش گفت: با توجه به اینکه ما دخالتی در جاده‌ها، خودروها، علائم و هشدارهای جاده‌ای نداریم اما در هر حادثه‌ای فردی دخیل است که می‌تواند فرهنگ رانندگی خود را بالا ببرد که همگان باید این فرهنگ را آموزش دیده و رعایت کنند.

محمدرضا فرزاد مهر در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ندای تفرش»؛  با اشاره به اینکه تصادفات ترافیکی بیشترین میزان مخاطرات و بیشترین مرگ و میر در کشورهای در حال توسعه را دارد گفت: سال ۲۰۲۰ سازمان ملل مصوبه‌ای را به تصویب رساند برای افزایش امنیت جاده‌ها که هدف از این کنفرانس ارزیابی پیشرفت‌های حاصل شده در اجرای برنامه جهانی برای سال  2021 و ایجاد حمایت‌ها از دیدگاه‌های جدید برای جابه‌جایی‌های ایمن و پایدار بوده است.

وی با اشاره به مرگ و میر در سال ۱۴۰۲ در کشور بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ میزان خسارات و مرگ و میر ناشی از تصادفات رانندگی، ۲۰هزار و ۴۵ نفر در کشور بوده است یعنی روز ۵۵ نفر؛ و ۸۰۳ هزار نفر در تصادفات مجروح یا معلول شده‌اند.

کارشناس حوادث شبکه بهداشت تفرش ادامه داد: تصادف رانندگی ۷ درصد از تولید ناخالص داخلی را از بین می‌برد در حالی که کل هزینه‌های سلامتی کشور و وزارت بهداشت و سلامت کشور ۴ درصد از هزینه تولید ناخالص داخلی است.

فرزادمهر با اشاره به اعلام پزشک قانونی عنوان کرد: براساس اعلام پزشک قانونی حدود ۶۶ درصد مرگ و میر ناشی از تصادفات در ۱۲ استان کشور است؛ استان مرکزی در رده دهم قرار دارد که متاسفانه در حال نزدیک شدن به صدر است.

وی ادامه داد: تصادفات در سال ۱۳۸۵ میزان ۲۷ هزار و ۵۶۷ مورد تصادف منجر به فوت در کشور گزارش شده، به دلیل کنترل‌ها و قوانین وضع شده، آموزش‌پذیری مردم وعمل به توصیه‌های رانندگی این روند نزولی بوده است.

کارشناس حوادث شبکه بهداشت تفرش افزود: از سال ۹۶ و ۹۷ روند در حال افزایشی بود که با شیوع کرونا و با اجرای پروتکل‌های انجام شده که بار مسافرت‌ها را پایین آورد؛ میزان موارد مرگ و میر کاهشی بود که به میزان ۱۵ هزار و ۳۹۶ مورد در سال ۹۹ رسید اما از سال ۱۴۰۰این روند افزایشی است.

حوادث منجر به مرگ و میر در سطح شهرستان

فرزادمهر به حوادث در سطح شهرستان اشاره و بیان کرد: در سطح شهرستان در سال ۱۴۰۲ تعداد ۳۵۷ مورد بوده است که بیشتر آنها حوادث خسارتی بوده و جرحی و فوت آنها پایین بوده است.

وی با آمار درون شهری شهرستان اشاره و بیان کرد: براساس آمار دریافتی از راهنمایی و رانندگی شهرستان تا تاریخ ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ حوادث درون شهری جمعاً ۱۴۲ مورد گزارش شده است که از این تعداد ۱۱۶ مورد خسارتی و ۲۶ مورد جرحی بوده و تلفات درون شهری نداشته‌ایم.

کارشناس حوادث شبکه بهداشت تفرش افزود: در سال ۱۴۰۳ چند مورد منجر به فوت در سطح شهرستان بوده است که مربوط به اتفاقات برون‌شهری است که آمار دقیقی در دست نیست که می‌توان به از دست دادن کودک زیر ۵ سال در اثر واژگونی خودرو اشاره کرد.

پیشگیری از حوادث رانندگی با رعایت نکات ایمنی

فرزادمهر با اشاره به نکاتی برای پیشگیری از حوادث رانندگی عنوان کرد: بی توجه به اصل پیشگیری و ایمنی خودرو و نکات آموزشی رانندگان می‌تواند حوادث جبران‌ناپذیری را به وجود آورد که نیاز است پویش نه به تصادف را کامل‌تر و با حضور همه افراد و متولیان امر پیش برد.

وی ادامه داد: اگربخواهیم بار حوادث جاده‌ای را کاهش دهیم باید به صورت فراگیر و گسترده تمامی مجموعه‌ها، نهادها و ارگان‌های مختلف برای همکاری در اجرای این پویش همراهی و کمک کنند؛ جاده‌های ناایمن باید ایمن شوند، خودروهای بی‌کیفتی که در بازار است نیاز دارند تا استاندارد خودروها را بالا ببرند، حمل و نقل عمومی باید نکات ایمنی را رعایت کنند.

کارشناس حوادث شبکه بهداشت تفرش افزود: هر ارگان وظایف خود را در این زمینه به نحو عالی انجام دهد و آموزش به پرسنل و ارباب رجوع خود را فراموش نکند؛ باتوجه به اینکه ما دخالتی در جاده‌ها، خودروها، علائم و هشدارهای جاده‌ای نداریم اما در هر حادثه‌ای فردی دخیل است که می‌تواند فرهنگ رانندگی خود را بالا ببرد که همگان باید این فرهنگ را آموزش دیده و رعایت کنند.

فرزاد مهر در پایان خاطرنشان کرد: رانندگان در حین رانندگی، احتیاط کرده و نکات ایمنی را رعایت کنند؛ رعایت نکات ایمنی از طریق راهنمایی و رانندگی می‌تواند اهرمی باشد برای افراد قانون‌گریز که مجبور شوند با اهرم قانون، خطاهای خود را کاهش دهند، افزایش جریمه یکی از این اهرم‌ها است.

انتهای خبر/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − یازده =