روز پایداری تفرش

روز ایثار و مقاومت تفرش، روزی که از یاد مردم این دیار نمی‌رود و برای همیشه در ذهن تاریخی این شهر ماندگار شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «ندای تفرش»؛ ۱۳ بهمن سال ۶۵ در ساعت ۱۵:۰۷ بود که سکوت شهر تفرش در هم شکست و شهر توسط نیروهای بعث بمباران شد.

در این روز ۱۷ نفر شهید و ۳۷ نفر جانباز شدند.

خبرنگار ندای تفرش ابعاد این حادثه را از زبان افراد مختلف پیگیر شد که در ادامه مشاهده می‌کنید.

۴ تُن بمب هدیه صدام به مردم تفرش

زین العابدین بازنشسته نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران گفت: بنابر گزارشاتی که مرکز کنترل عملیات پدافند هوایی داد؛ هواپیماهایی که تفرش را بمباران کردند ابتدا از استان ایلام وارد خاک ایران شدند. سایت آبدانان در ارتفاعات کویر کوه این هواپیما را شناسایی کرد.

وی ادامه داد: سایت آبدانان به سایت سوباشی در همدان اعلام وضعیت کرد که ۶ قِرقی یعنی ۶ هواپیمای دشمن وارد منطقه شده است.

معصومی با اشاره به مسیر حرکت این هواپیما بیان کرد: هواپیماهای عراقی از ایلام وارد کرمانشاه شدند از کرمانشاه وارد سنقر، کنگاور و اسدآباد شدند؛ در منطقه همدان به علت آماده باش کلیه رده های پدافندی به خصوص نیروهای پدافند هوایی و شلیک موشک‌ها موفق به بمباران منطقه در همدان و یا اسدآباد نشدند.

وی ادامه داد: هواپیماها از منطقه اسدآباد همدان دور شدند و به سمت تفرش آمدند این هواپیماها در ورود ۶ فروند بودند ولی تعداد هواپیماهایی که وارد تفرش شدند ۴ فروند بود که ۲ فروند از این هواپیماها مأموریت عکس‌برداری و دفاع و حفاظت از آن ۴ فروند هواپیما که بمباران می‌کنند را بر عمده داشتند؛ که یا در ارتفاع بالا قرار داشتند و یا فرار کردند.

بازنشسته نیروی هوایی افزود: ما از پایگاه مرکزی تهران و اصفهان تقاضای کمک کردیم. یک فروند هواپیمای F14 از اصفهان بلند شد و این هواپیماها را تعقیب کرد هواپیمای دشمن بعد از بمباران تفرش از منطقه فرمهین فرار کردند که یک فروند از هواپیماهای دشمن مورد اصابت قرار گرفت و سقوط کرد.

بازنشسته نیروی هوایی افزود: ۴ هواپیمای دشمن از طریق دره‌های روستای کبوران به سمت تفرش حرکت کردند و زمانی که وارد شهر شدند دو فروند به سمت محله فم و دو فروند به سمت بیمارستان والفجر و چهارراه محله طرخوران حرکت کردند.


معصومی اظهار کرد: هرکدام از این هواپیماها توانایی حمل ۴ بمب ۵۰۰ پوندی که معادل ۲۵۰ کیلوگرم است را داشتند.

 تلاش ۱۴ ساعته کارکنان اتاق عمل در بمباران تفرش

زهرا رمضانی پرنسل اتاق عمل گفت: کادر درمان در اتاق عمل بیمارستان تفرش از ساعت ۱۴ روز ۱۳ بهمن تا ساعت ۶ صبح روز ۱۴ بهمن در حال خدمت به مصدومان بمبارن تفرش بود.

در ادامه بخشی از خاطرات زهرا رمضانی از پرسنل اتاق عمل بیمارستان والفجر تفرش را در روز بمباران تفرش مشاهده می‌کنید.

جانباز بمباران تفرش از آن روز می‌گوید

معصومه شاه‌حسینی جانباز بمباران و مادر شهید عبدالله نوروزی از ماه‌ها بی‌خبری از فرزندش گفت و از مسیر سخت درمان خود که چه مشکلات و مسائلی را پشت سر گذاشته است.

تلاش‌های کادر درمان در بمباران تفرش

پروانه الوندی پرستار بازنشسته بیمارستان تفرش از ساعت‌ها درد و رنج مردم سخت‌کوشی سخن گفت که ناجوانمردانه مورد حمله رژیم بعث قرار گرفتند.

وی بمباران تفرش و غزه را مقایسه کرد و اظهار کرد: هر دو دردناک است به خصوص برای افرادی که خود در تفرش شاهد بمباران بوده‌اند.

در ایکس برای روز پایداری چه نوشتند؟


حال بعد از گذشت ۳۸ سال کاربران فضای مجازی در ایکس نیز یاد این شهدا را گرامی داشتند و با #روز_پایداری_تفرش به صحنه آمدند.

کاربری نوشت: رژیم بعث با بمباران شهرهای کوچک می‌خواست روحیه مردم را بشکند، اما تفرش ثابت کرد که مقاومت و همبستگی، پیروز میدان است.

کاربری دیگر نوشت: رژیم بعث عراق در طول ۸ سال جنگ تحمیلی با حمله به شهرها و روستاهای بی دفاع نشان داد هدفش حل مسائل مرزی نبوده و به نمایندگی از طرف همه دشمنان مأموریت داشته تا انقلاب اسلامی مردم مسلمان ایران را به شکست بکشاند .
۱۳ بهمن ۱۳۶۵

زهرا مهدوی بمباران شهرهای کوچک را جنایت جنگی دانست و گفت:‏بمباران شهرها توسط ارتش بعثی عراق از همان آغاز جنگ تحمیلی با هواپیماهای جنگی و با هدف به خاک و خون کشیدن هزاران نفر از افراد بیگناه و غیرنظامی ،جنایات بزرگی را رقم زد و نام صدام را در ردیف جنایتکاران جنگی به ثبت رساند.

مهتاب محمدی نیز اینگونه نوشت: درحمله ی هوایی که در روز ۱۳ بهمن ۱۳۶۵ توسط جنگنده دشمن سایه سیاه و شوم خود را بر شهر گستراند برخی نقاط شهر تفرش مورد اصابت بمب ها و راکت های کرکسان سیاه دشمن قرار گرفت و ۱۷ نفر از شهروندان تفرشی به شهادت رسیدند

مریم هاشمی ۱۳ بهمن را روز ایستادگی مردم تفرش دانست و نوشت: ۱۳ بهمن، روزی که تفرش با خون شهدا و اشک جانبازانش، تاریخ مقاومت را نوشت. این روز یادآور ایستادگی مردمی است که در برابر ظلم، سر خم نکردند.

کاربران دیگری نیز با #روز_پایداری_تفرش به تحلیل و بررسی این روز پرداختند.

انتهای خبر/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده + پنج =