زهرا رضانژاد در گفتگو با خبرنگار مذهبی پایگاه خبری تحلیلی «ندای تفرش»؛ ضمن تبریک میلاد حضرت زینب(س) گفت: حضرت زینب(س) سه ویژگی بارز داشتهاند که شامل صبر، عبادت و حجاب بوده است.
وی با اشاره به صبر حضرت زینب(س) عنوان کرد: تاریخ تقریبا زنی به صبوری حضرت زینب(س) ندیده است؛ شاید زنان زیادی در عالم آمدند و رفتند ولی صبر زینب(س) نوع دیگری است چراکه ایشان را ام المصائب خواندهاند.
این استاد حوزه ادامه داد: ایشان در مصائب از خودشان صبر نشان دادند و هرجایی از حضرت زینب(س) برده می شود ناخودآگاه واژه صبر به ذهن خطور می کند؛ به عبارتی ایشان تجسمی از صبر هستند.
رضانژاد افزود: صبر حضرت از بچگی بوده است مانند نبود مادر، نبود پدر، نبود برادران و در کربلا هم به اوج رسید، و در یک روز برادر، بردارزادهها، فرزندان و یاران پدر را از دست دادند که همه اینها به تنهایی می تواند یک انسان معمولی را از پای در آورد.
این استاد حوزه گفت: زندگی حضرت از مدینه تا کربلا، از کربلا تا کوفه، از کوفه تا شام پر از صبورها و مقاومتهای عجیب آن حضرت بوده است.
وی به جمله معروف حضرت زینب(س) اشاره و اظهار کرد: صبر زینب(س) برگرفته از نگرش زیبای آن حضرت است؛ حضرت زینب(س) در جایی که همه انسانها کم میآوردند ما رایت الی جمیلا می گویند.
رضانژاد این نگرش زیبا را حاصل سبک زندگی قرآنی ایشان دانست و بیان کرد: سبک زندگی حضرت قرآنی بوده است در سوره رعد آیه ۲۴ آمده است: «سَلَامٌ عَلَیْکُمْ بِمَا صَبَرْتُمْ، سلام و تهیت بر شما به خاطر آن صبری که کردید»؛ حضرت زینب(س) وقتی می بیند با صبر سلام خدا را دریافت می کند پس بهتر است که صبر داشته باشد.
استاد حوزه صبر را به دسته تقسیم و عنوان کرد: صبر بر معصیت، طاعت و مصیبت، سه نوع صبر است که حضرت دارای یک عصمت اکتسابی بودند و بسیار در برابر معصیب خود را نگه می داشند.
وی ادامه داد: بلای برای انسان یک تحفه ای از طرف خداوند خداوند است و این انسانها هستند که بلا را بدی میداند اما در حقیقت بلا یک ارمغانی است از طرف خداوند برای رشد و به کمال رسیدن و حضرت زینب(س) زمانی که میگویند ما رایت الی جمیلا این را تحفه میبینند و برای آن صبر میکنند چرا که عظمت خداوند را درک می کند.
رضانژاد دومین ویژگی حضرت را حجاب دانست و عنوان کرد: حضرت زینب(س) و دیگر زنان اهل بیت حجابی کامل داشتند افزون بر چادری که سر میکردند لباسهایی بسیار بلند، مقنعه و پوشیه داشتند که این پوشش را از حضرت زهرا(س) آموخته بودند.
این استاد حوزه با اشاره به خطبه فدکیه اظهار کرد: در ابتدا خطبه که حضرت زهرا(س) برای قرائت خطبه فدکیه میروند، نقل شده است که چادر را سر کرد، روبند را گذاشت و به طرف منزل پیامبر حرکت کرد.
وی ادامه داد: حتی در عاشورا که بیان شده دشمن به حجابها جسارت کرد و چادر را کشید و پوشیهها را در آورد؛ ولی هیچ کس نگفته است که سرها برهنه شد و در متون تاریخی آمده است که آنان با صورت های باز به اسارت برده شدند یعنی تمام غصه اهل بین این بود که اون پوشیه و نقاب ها کشیده است.
رضانژاد ویژگی دیگر حضرت زینب(س) را عبادت ایشان معرفی کرده و گفت: یکی دیگر از ویژگی های حضرت زینب(س) عبادت است؛ وقتی امام حسین(ع) برای وداع نزد خواهر آمد به ایشان گفتند: «خواهر جان من را در نماز شبت فراموش نکن»، برخی مورخان گفتند که شب زنده داری حضرت زینب در تمام عمرشان ترک نشد.
این استاد حوزه در پایان خاطرنشان کرد: با داشتن زنهای فاضلهای مانند آسیه، آمنه، خدیجه، حضرت زهرا(س) و حضرت زینب(س) اصلا نیازی نیست به سراغ دیگر الگوها رفت؛ اینان الگوهایی هستند که ما باید صادر کنیم نه اینکه از جای دیگر الگو بگیریم.
انتهای خبر/