کیفیت زعفران تفرش قابل رقابت با زعفران خراسان

مسئول امور باغبانی جهاد کشاورزی تفرش گفت: باتوجه به بازار پسندی زعفران و عدم تقلب تولیدکنندگان در فرآوری این محصول و خالص بودن محصول می‌توان گفت کیفیت زعفران تفرش درجه یک است و قابلیت رقابت با استان خراسان را دارد.

منصور کریمی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ندای تفرش»؛ باتوجه به آغاز کشت زعفران در تفرش گفت: در زمین‌های کوچک تفرش که در آنها کاشت گندم و سایر محصولات توجیه اقتصادی ندارد، کشت زعفران به صرفه بوده و توجیه اقتصادی دارد.

وی یکی دیگر از دلایل کاشت زعفران در تفرش را کم آب بودن آن دانست و ادامه داد: زعفران محصول کم آبی است و در فصول سرد نیاز به آبیاری دارد یعنی در زمانی که سایر محصولات به آب نیاز ندارد زعفران باید آبیاری شود.

مسئول امور باغبانی جهاد کشاورزی به بهترین زمان کشت پیاز زغفران اشاره و عنوان کرد: کشت زعفران از اواخر بهار و حتی اوایل تابستان شروع می‌شود اما نباید آبیاری شود بهترین زمان اواخر تابستان تا حدود ۲۰ مهرماه است.

کریمی زمان با اشاره به زمان آبیاری بیان کرد: آبیاری زعفران باید بعد از نیمه دوم مهرماه انجام شود چرا که زعفران یک محصول سرما دوست بوده و از گرما فراری است؛ بنابرین این گیاه در فصل گرم و تابستان هیچ فعالیتی ندارد.

مسئول امور باغبانی جهاد کشاورزی با اشاره به آفات این محصول افزود: مهمترین آفت زعفران جوندگان هستند که مهمترین آن موش خاکی و جوجه تیغی است، که با رخنه به زمین آن محصول را از بین می‌برند؛ برای کاشت زعفران باید زمینی انتخاب شود که موش نداشته باشد و موش در آن مهار شده باشد حتی نیاز است که زمین‌های همسایه هم بررسی شود که موش نداشته باشد.

کریمی آفت دیگر زعفران را بیماری‌های قارچی دانست و ادامه داد: آفتهای دیگری همچون بیماری های قارچی نیز وجود دارد که باید در مصرف کود حیوانی و آبیاری دقت شود و در زمان کاشت پیاز زعفران از قارچ‌کش استفاده شود.

وی آفت دیگر زعفران را علف هرز دانست و بیان کرد: آفت دیگر علف هرز است که باید وجین و کنترل شود و در صورت زیاد بودن علف از علف‌کُش جهت کنترل آن استفاده شود تا آسیبی به زعفران نزند؛ علف‌کُش را باید قبل از سبز شدن زعفران و یا در اردیبهشت ماه که برگ‌های زعفران خشک شده است و علف تازه است استفاده کرد.

وی کیفیت زعفران تفرش را قابل رقابت با زعفران در استان خراسان دانست و خاطرنشان کرد: باتوجه به بازار پسندی و مشتری زیادی که این محصول را طلب می کنند و عدم تقلب تولیدکنندگان در فرآوری این محصول و خالص بودن محصول می‌توان گفت کیفیت زعفران تفرش درجه یک است و قابلیت رقابت با استان خراسان را دارد.

انتهای خبر/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج + نوزده =