محسن درودیان بخشدار مرکزی شهرستان تفرش در گفتگو با خبرنگار اجتماعی ندای تفرش؛ با اشاره به جشنوارهها در سطح روستاهای شهرستان تفرش گفت: پنج جشنواره در سطح شهرستان برنامهریزی شده بود که چهار جشنواره شامل جشنواره انگور در روستای شهراب، گردو در روستای تاد، سنجد و نان محلی در الویجان و انار در روستای فرسمانه برگزار شده است.
درودیان اظهار کرد: تنها جشنواره شعر در روستای بازرجان باقی مانده است.
بخشدار مرکزی تفرش به اهداف برگزاری این جشنوارهها اشاره و عنوان کرد: هدف از برگزاری جشنوارهها، معرفی جاذبههای گردشگری و تولیدات محلی روستاهای مختلف و عرضه مستقیم تولیدات و محصولات کشاورزی روستاییان به خریداران است؛ همچنین برندسازی برای محصولات شاخص هر روستا از اهداف این جشنوارهها است.
وی به اشتغالی که این جشنوارهها برای روستاییان فراهم میآورد اشاره و تصریح کرد: در هر جشنواره ۴۰ تا ۵۰ غرفه در محل روستا برقرار میشود تا روستاییان و تولیدکنندگان محصولات خود را ارائه کنند.
درودیان ادامه داد: بخشی از افرادی که ارائه محصول میکنند زنان سرپرست خانوار یا بانوانی هستند که محصولات خانگی دارند و یا محصولاتی که در روستا تولید میشود را به صورت مستقیم از طریق بسته بندی و فرآوری محصولات ارائه میکنند.
بخشدار مرکزی تفرش با اشاره به اختصاص غرفه برای صنایع دستی روستا بیان کرد: قسمتی از غرفهها به صنایع دستی روستا مانند سبدبافی، صنایع چوبی و … اختصاص داده شده است.
وی افزود: گردشگرانی از شهرهای اطراف و تهران در این جشنوارهها حضور داشتند و چندین تور گردشگری از بیرون از شهرستان جهت شرکت در این جشنوارهها هماهنگ شده بود.
بخشداری مرکزی به محصولات شاخص برخی از روستاها اشاره و ادامه داد: انگور روستای شهراب، سیر روستای کهک، توت روستای خانک، سنجد و نان محلی روستای الویجان، انار روستای فرسمانه و …. محصولات شاخص این روستاها هستند که در برنامههای آتی به دنبال استمراربخشی معرفی این محصولات و سایر روستاها هستیم.
درودیان با اشاره به تلاش جهت استمراربخشی به این جشنوارهها اظهار کرد: در برنامههای سال آینده به دنبال استمرار جشنواره ها از نظر کمیت و کیفیت بوده تا یک روز و تاریخ مشخصی را برای روستا مشخص و همچنین سایر روستاها را اضافه کرد.
وی استقبال مردم از این جشنوارهها را مطلوب ارزیابی کرد و تصریح کرد: در برنامهریزیها، یک روز برای خانوادهها در نظر گرفته شد تا یک خانواده در روز تعطیل با حضور در یک روستا هم از جاذبههای طبیعی و تاریخی روستا استفاده کنند و هم از بازارچهای که در سطح روستا برقرار شده به صورت مستقیم و با قیمت پایینتر از خود روستاییان خرید کنند.
بخشدار مرکزی خاطرنشان کرد: عمده اعتبارات جشنواره از دهیاریها بوده و بخشی از آن توسط خیرین روستا و بخشی دیگر از مشارکت غرفهداران تامین شد.
انتهای پیام/