به گزارش خبرنگار اجتماعی ندای تفرش به مناسبت گرامیداشت روز عفاف و حجاب مراسمی در پارک حکیم نظامی تفرش برگزار گردید؛ دکتر معصومه ظهیری دبیر ستاد راهبردی زن و خانواده حوزه در اجتماع حریم حیا و خانواده ضمن تبریک دهه امامت و ولایت و روز مباهله و روز نزول آیه مباهله گفت: در روزهای آینده، روز نزول آیه «هل اتى» است که این روز در تقویم جمهوری اسلامی روز خانواده نامیده شده است.
دکتر ظهیری یاد شهدای گوهرشاد را گرامی داشت و افزود: روز ۲۱ تیرماه، روز دفاع از حریم عفاف، حجاب، پاکدامنی و زیست عفیفانه نامیده شده است؛ این روز اختصاص به بانوان ندارد اما چون پیشران و پیشگام مدافع حریم عفت و زیست عفیفانه، زنان بودهاند.
دبیر ستاد راهبردی زن و خانواده حوزه افزود: تعدادی در این راه به شهادت رسیدهاند به همین دلیل شاید این علمداری و پرچمداری و دفاع از این صحنه را نیز بانوان عهدهدار هستند و جزو وظایف، تکالیف خودشان میدانند.
وی حیا، پاکدامنی و زیست عفیفانه را سبک زندگی معرفی و بیان کرد: حیا و پاکدامنی تربیتی است که در سبک زندگی دینی برای نسل های متمادی و در تمام عصرها و نسلها مورد توجه قرار دارد.
تبلیغ برای هر نسل به زبان خودش باشد
دکتر ظهیری اظهار کرد: در جلسه ای که جمعی از طلاب، مبلغین، اساتید و فرهیختگان خدمت رهبر معظم انقلاب حضور داشتند ایشان خطاب به طلابی که تبلیغ را در درجه دوم قرار میدهند، فرمودند: تبلیغ اصل، اصلی و اول است و بقیه کارها ذیل آن است.
دبیر ستاد راهبردی زن و خانواده حوزه ادامه داد: یکی از مسائلی که رهبر معظم انقلاب فرمودند: «شناخت نسلی است که جزو تکالیف ما است» امیرالمومنین علیه السلام فرمودند: «فرزندتان را برای زمان خودش تربیت کنید.» این روایت معانی مختلفی دارد یکی از آنها زبان و ادبیات نسل را فهمیدن است و نسل را به مقتضای زمان تربیت کردن است.
وی تصریح کرد: قسمتی از سبک زندگی اصالت و پایه هاست، ارزش هایی است که زمان، مکان و موقعیت آنها را تغییر نمیدهد مانند واجبات و ترک محرمات که زمان در آنها تاثیر ندارد؛ شیوه اجرای، زبان و ادبیات و انتقال آن به نسل جدید در گِرو نوع برنامهها است.
دکتر ظهیری قالب هایی مانند هنر و رسانه را یکی از قالب های ارتباط با نسل جدید بیان و ادامه داد: یکی از نمونه های هنر و رسانه برگزاری نمایشگاه است که ادبیات زبان نسل جدید را منتقل می کند؛ در نمایشگاه رسانه های نوشتاری، دیداری و شنیداری جایش را با سخنران عوض می کند.
دبیر ستاد راهبردی زن و خانواده حوزه افزود: نمایشگاه یک رسانه سیار است که قالب های مختلف از عکس نوشته، تصویر، دیوارنگاره و حتی پیام های مکتوب را منتقل می کند و افراد هم از طبیعت و هم از مطالب استفاده می کنند.
وی عنوان کرد: در آیه قُلْ إِنَّمَا أَعِظُکُمْ بِوَاحِدَهٍ أَنْ تَقُومُوا لِلَّه اقامه حق وظیفه است؛ حق مداری یعنی در منزل خود نماز خواندن، حریم عفاف، حیا و پاکدامنی را رعایت کردن، به حلال و ترک حرام مقید بودن خوب است اما کافی نیست.
دکتر ظهیری پیامهای نسل گذشته را پیام های ارزشمندی دانست و توضیح داد: این پیام ها گاهی سنتی، گاهی روش ها و گاهی نصحیت است؛ امام علی علیه السلام در نامه ۳۱ نهج البلاغه به پسرش امام مجتبی علیه السلام میفرمایند:«احی قلبک بالموعظه»؛ قلب خودت را با (شنیدن) موعظه زنده کن.
دبیر ستاد راهبردی زن و خانواده حوزه ادامه داد: موعظه دل را زنده نگه میدارد؛ پندها و موعظه ها برای نسل امروز اگر تکراری، سرزنش وار، توبیخی باشد ملال آور است اما اگر همراه با دلسوزی باشد خوشایند است.
وی اولین محل انتقال سنت ها و ارزش ها را خانواده معرفی و اظهار کرد: خانه و خانواده آموزشگاه، آرامشگاه و پرورشگاه است. زندگی امروزه خانه را برای افراد به لانه تبدیل کرده است. قسمتی از مشکلات، اقتصادی است که باید روحیه قناعت را تقویت و زیاده طلبی را کم کرد.
دکتر ظهیری تصریح کرد: زمانیکه خانواده در کنار هم و دور یک سفره مینشینند گاهی یک لبخند، حرف، صدا، شعر و گاهی هم با موعظه برای همدیگر پیام میدهند.
دبیر ستاد راهبردی زن و خانواده حوزه بیان کرد: موعظه دو شرط دارد یکی با مهربانی، کنارهم بودن و جایزه و همراه باشد و دیگری جنبه دلسوزی، مراقبت و مواظبت داشته باشد.
وی خانه را بهترین مکان برای یادگیری دانست و افزود: یادگیری از صدا و سیما، رسانهها و بیرون از خانه کافی نیست؛ بهترین تجربیات و ارمغان گذشتگان در خانواده منتقل میشود.
دکتر ظهیری ادامه داد: پاسداری از حریم عفاف، حیا و پاکدامنی ابتدائاً در خانواده است شعار غیرت مردانه حیای زنانه که میگویند؛ در حالیست که حیا برای هر دو جنس است و صیانت و مراقبت از اینها یعنی خانواده همدیگر را دوست دارند من چون تو را دوست دارم مراقبت میکنم و نسبت به تو حساسم هستم این یعنی غیرت حمایتگرانه است.
دبیر ستاد راهبردی زن و خانواده حوزه به آیه رَبَّنَا هَب لَنَا مِن أَزوَجِنَا وَذُرِّیَّـتِنَا قُرَّهَ أَعیُ اشاره و عنوان کرد: قُرَّهَ أَعیُ در تفسیر اشک چشمی است از ناحیه شادی و نشاط و شوق جاری شود؛ رضایتمندی از ذریه و خانواده است خدایا ذریه و ازواج مرا به گونهای قرار ده که زمانی که به آنها نگاه میکنم احساس رضایت کنم.
مردم را به غیر زبان خود دعوت کنید
دکتر ظهیری بهترین نوع تبلیغ که در احادیث آمده است توضیح داد: کُونُوا دُعاهً لِلنّاسِ بِغَیرِ ألسِنَتِکُم؛ مردم را به غیر زبان خود دعوت کنید؛ مانند زمانی که مادران نماز میخوانند در سجاده عبادت بنشینند و شکر نعمت انجام دهند.
وی به تشکیل کانون تبلیغ در سخنان رهبر معظم انقلاب اشاره و تصریح کرد: قمی ها و حوزویها کانون تبلیغ ایجاد کنند یعنی ابتداً در قم شکل گیرد و به سایر استانها سرایت کند.
دکتر ظهیری گفت: پیامبر اسلام، حضرت علی علیه السلام را زیاد معرفی کردهاند مثلا در جایی گفتهاند تو به منزله هارونی در کنار موسی هستی با این تفاوت که بعد از من پیامبری نمیآید؛ هارون وزیر، برادر و جانشین موسی بود این نشان میدهد که پیامبر اسلام جانشین دارد.
دبیر ستاد راهبردی زن و خانواده حوزه با اشاره به داستان دیگری عنوان کرد: در جنگی امیرالمومنین دست مبارکشان زخم میشود به سوی پیامبر میروند و میگویند: من با دست دیگر هم میتوانم بجنگم پرچم را به دست کس دیگری دهید.» پیامبر فرمودند: «نه! یا علی تو علمدار و پرچمدار من هستی؛ پرچم در دستان چپ تو دل دشمن را می لرزاند.»
وی به دو آیه ای که بین شیعه و سنی توافق است اشاره و ادامه داد: آیه تطهیر و آیه مباهله آیاتی هستند که قطعاً و حتماً در شأن امیرالمومنین است؛ در سایر آیات اختلاف است.
مردم متدین، پاکدامن و مقید به سنتهای اصیل و ارزشدار هم آزمایش میشوند
دکتر ظهیری آیه قرآن فَالصَّالِحَاتُ قَانِتَاتٌ حَافِظَاتٌ لِلْغَیْبِ را اینگونه معنا کردند: زنان صالحه زنانی متواضعی هستند که گردن کشی نمیکنند؛ معنی حافظ الغیب یعنی پاکدامنند به این معنی که نه در آشکارا و نه در خلوت گناه نمی کنند.
دبیر ستاد راهبردی زن و خانواده حوزه گفت: زمانیکه پاکدامنی را به فرزندان یاد میدهید دیگر نیاز نیست تذکر بشنوید؛ اصلاً نیازی نیست که در مدرسه مربی و مدیر به شما تذکر دهند.
وی حیات طیبه را سبک زندگی دینی عنوان و ادامه داد: آیه ۹۷ سوره نحل مَن عَمِلَ صَلِحا مِّن ذَکَرٍ أَو أُنثَى وَهُوَ مُؤمِن فَلَنُح یِیَنَّهُۥ حَیَوه طَیِّبَه تاکید می کند بر ذکر و انثی که در کنار یکدیگر حیات طیبه آفرینند اجر و پاداش نصیبشان میشود.
دکتر ظهیری ایمان و عمل صالح را دو بال پرواز دانست و گفت: انسانی که ایمان دارد اما عمل صالح ندارد یعنی بالش شکسته است هر چقدر هم بگویند دلش پاک است.
دبیر ستاد راهبردی زن و خانواده حوزه ادامه داد: در تاریخ در باره زنانی می خوانید که دهها سال از خانه بیرون نیامدند آنها برای حفظ ارزش بزرگی مانند پاکی و حیا از خانه بیرون نیامدند و این یکی از مصادیق حدیث کُونُوا دُعاهً لِلنّاسِ است.
وی هر رفتاری را حامل پیامی دانست و تصریح کرد: شما دلت پاک است و اهل ایمان هستی اما عملت صلاحیت ندارد و صدا و زمزه دیگری را میرساند؛ لذا انسان باید مقید به علم، عمل، رفتار، تربیت، تقید و استقامت باشد تا بتواند حیات طیبه را شامل حال خود کند.
دکتر ظهیری یاد شهدای گوهرشاد و اولین بانوی شهیده اسلام شهید سمیه را گرامی داشت و افزود: شهیده سمیه شهید استقامت است زمانی که او ایمان آورد و تهدید به مرگ شد از ایمانش دست نکشید و در کنار یاسر و بلال مورد شکنجه قرار گرفت و در بدترین شرایط به شهادت رسید اما ایمانش را حفظ کرد.
دبیر ستاد راهبردی زن و خانواده حوزه ادامه داد: در آیه إِنَّ ٱلَّذِینَ قَالُواْ رَبُّنَا ٱللَّهُ ثُمَّ ٱستَقَمُواْ تَتَنَزَّلُ عَلَیهِمُ ٱلمَلَـئِکَهُ در جایی که دشمن ما را میآزماید مقاومت داشته باشیم؛و آیه وَلَا تَهِنُواْ وَلَا تَحزَنُواْ وَأَنتُمُ ٱلأَعلَونَ إِن کُنتُم مُّؤمِنِینَ نشان از سروقامتانی که نهراسیدند دارد.
وی تصریح کرد: آیه أَحَسِبَ ٱلنَّاسُ أَن یُترَکُواْ أَن یَقُولُواْ ءَامَنَّا وَهُم لَا یُفتَنُونَ مردم متدین، پاکدامن و مقید به سنتهای اصیل و ارزشدار هم آزمایش میشوند.
دکتر ظهیری با اشاره با اصحاب امام علی علیه السلام بیان کرد: عدهای از اصحاب امام علی علیه السلام با صدای زنگ سکهها و بوی سفره معاویه رفتند و عده ای ماندند؛ امتحان الهی همین گونه است دشمن میآید با همین صدا، زمزمه و تحریک میآزماید.
دبیر ستاد راهبردی زن و خانواده حوزه ابراز کرد: خانه باید آموزشگاه، آرامشگاه، دانشگاه و پرورشگاه باشد، خانه نباید لانه نباشد که فقط در آن خوابید؛ باید برای خانواده وقت پاسخگویی، با هم بودن و انتقال تجربه گذاشته شود.
وی یکی از راه های افزایش استقامت را مطالعه و یادگیری عنوان و بیان کرد: امام علی علیه السلام میگویند:« چیزی را که نمیدانی یاد بگیر» هرزگردیها و وب گردیها را هدفدار کرده و به دنبال آموزش باشند.
کار، تشکیلاتی انجام شود
دکتر ظهیری با اشاره به کار تشکیلاتی که کاری مستمری و در کنار هم بودن است اشاره و ادامه داد: وقتی یک نفر باشید زودتر می ترسید و از پا در می آیید هرچه قدر هم قوی باشید؛ در کنار هم بودن باعث ترس در دشمنان می شود.
دبیر ستاد راهبردی زن و خانواده حوزه تصریح کرد: در زمان های گذشته ریش سفیدان ضمانت میکردند و سایرین چشم می گفتند و گرفتاریها و طلاق انقدر پیچیده و زیاد نبود زمانی که نظام خانواده فرو بپاشد و این تشکل فروپاشید نفوذ به آن جامعه کاری ندارند آیه وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا یعنی ما همه با هم هستیم.
تحریف را جدی بگیرید
وی یکی از کارهای دشمن را تحریف عنوان و بیان کرد: افرادی در تاریخ دست میبرند و مانند بسیاری از افرادی که گفتند ما در غدیر نبوده ایم و صدا را نشنیده ایم و حتی افرادی که تلاش کردند احادیث متواتر سنددار را تحریف کنند؛ همان افراد در زمانه کنونی هم هستند به اسم شهدا و به اسم امام خمینی(ره) گروه درست کردهاند و تحریف میکنند و حقاق را وارونه جلوه میدهند.
دکتر ظهیری خاطرنشان کرد: پاسداران ارزشها؛ پاسداران صادق و نگهدارنده امانتهایی هستند که به ما رسیده است و شهدا امانت گرانبهایی به ما دادهاند و آن هم چادر است و برای احترام آنها باید نسلمان را نسلی پاک بگذاریم.
از دیگر برنامه های این اجتماع خیر مقدم فرماندار شهرستان و تقدیر و تشکر امام جمعه شهرستان، برگزاری سرود، دکلمه، نقالی، اجرای بیانیه و پریایی غرفه های گوناگون بود.
همچینین در انتهای مراسم افراد حاضر در این اجتماع بیانیه ای را موضوع عفاف و حجاب آماده شده بود امضا کردند.
انتهای پیام/