به گزارش ندای تفرش به نقل از دیار آفتاب؛امسال هفته ملی جمعیت از ۲۴ تا ۳۰ اردیبهشتماه با شعار «سهم من از جوانی ایران؟» نامگذاری شده است.
میزگرد بررسی بحرانهای سالمندی و نرخ پایین فرزند آوری در استان مرکزی در آستانه روز ملی جمعیت با حضور مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی، دبیر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان مرکزی و مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک در دفتر پایگاه خبری دیار آفتاب برگزار شد.
پروین مفتح زاده، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی در این میزگرد با اشاره به اهمیت اجرای قانون جمعیت اظهار کرد: قانون جمعیت در آبان ۱۴۰۰ به تمام دستگاههای اجرایی در سراسر کشور ابلاغ و در خرداد ۱۴۰۱ ستاد حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تشکیل شد و پیش از ابلاغ وزارت کشور به استانداریها، اولین جلسه ستاد حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در استان مرکزی در ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ برگزار شد.
وی با بیان اینکه ستاد ملی جمعیت در نهاد ریاست جمهوری به ریاست، آیتالله رئیسی و اکنون به دبیری آقای فروتن در حال اجرا است، گفت: ستاد حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ذیل ستاد ملی جمعیت تشکیل شد و در استان مرکزی تاکنون ۶ جلسه رسمی ستاد جمعیت با حضور ۴۰ دستگاه اجرایی مرتبط با جمعیت برگزارشده است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی عنوان کرد: استان مرکزی جز ۴ استان سالمند کشور است و فرزند آوری در این استان با افول روبهرو شده بنابراین نیاز است در استان مرکزی فعالیتهای ویژهای را برای حل مسئله بحران جمعیت داشته باشیم.
مفتح زاده با اشاره به فرهنگ نادرست افزایش سن ازدواج در جوانان و کاهش فرزند در خانوادهها، گفت: برای حل مشکل بحران جمعیت علاوه بر اجرای قانون جمعیت توسط دستگاههای متولی باید فرهنگ و باور مردم به ازدواج دیرهنگام و همچنین فرزند کمتر تغییر کند.
وی افزود: قناعت به یک یا دو فرزند در خانوادهها یکی از آسیبهای جدی است و لازم است در این خصوص هوشیار سازی فرهنگی را در استان مرکزی داشته باشیم و اکنون باگذشت بیش از یک سال از ابلاغ قانون جمعیت به متولیان فرهنگی هنوز اتفاقات مدنظر در استان مرکزی رخ نداده است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی با اشاره به وظایف متولیان فرهنگی و دستگاههای اجرایی فرهنگی در استان مرکزی در خصوص قانون جمعیت بیان کرد: اجرای قانون، اولین کاری است که باید برای حل مسئله جمعیت در استان مرکزی انجام شود و برای پیگیری عملکرد دستگاههای موظف به این قانون راهکارهای مختلفی وجود دارد.
مفتح زاده با بیان اینکه برای حرکت و دغدغه مندی دستگاههای متولی قانون جمعیت باید از راهکارهای تنبیه و تشویق استفاده کرد، گفت: قانون در خصوص تنبیه مسئول و دستگاههای متولی اجرای قانون جمعیت راهکارهایی مشخص کرده که اگر مسئول دستگاهی وظایف خود را انجام ندهد به عنوان استنکاف از انجام وظیفه مواخذه خواهد شد و اگر برای مسئولی، استنکاف از قانون محرز شود عزل نیز خواهد شد.
وی در خصوص تشویق دستگاههای متولی در اجرای قانون جمعیت افزود: در هفته جمعیت مراسم تقدیر و تکریم دستگاههای متولی قانون جمعیت با عملکرد خوب در اجرای این قانون برگزار خواهد شد تا راهکار تشویق در پیگیری عملکرد دستگاهها نیز موجب دغدغه مندی دستگاههای دیگر در اجرای قانون جمعیت شود.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی عنوان کرد: رویداد جایزه ملی جوانی جمعیت ذیل ماده ۱۹ قانون جمعیت شکل گرفته که امسال اولین سالی است که به صورت ملی انجام میشود و شاخصههای مربوط به این رویداد از فروردین سال جاری در استان مرکزی به اطلاع دستگاههای اجرایی رسیده است.
جایزه ملی جوانی جمعیت به هفت محور از جمله خانواده موفق، دستگاه اجرایی برتر در اجرای قانون جمعیت، گروه نخبگان شامل حوزه علمیه، دانشگاهها و آموزشوپرورش و رسانه برتر تعلق خواهد گرفت و در سطح کشور نیز قرار بود از محورهای فوق هفت نفر یا گروه موردتقدیر قرار بگیرند، اما با توجه به استقبال زیاد و ارتباطات مناسب با ستاد ملی جمعیت این تعداد به ۱۴ نفر یا گروه افزایش یافت.
انتهای پیام/