به گزارش ندای تفرش به نقل از دیار آفتاب؛ سید سعید میرنظامی، مدیرکل استاندارد استان مرکزی اظهار داشت: طی بازرسیهای کارشناسان اداره کل استاندارد استان مرکزی در راستای اجرای طرح عیدانه سازمان ملی استاندارد ایران، آب آشامیدنی با نام تجاری تبرک، بدون درج نشان استاندارد در بازار شناسایی شد.
وی افزود: در طرح عیدانه که از ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ در استان مرکزی همزمان با سراسر کشور اجرا شد، بازرسان ضمن ارزیابی نحوه ارائه خدمات در مراکزی مانند هتلها، قالیشوییها، فرودگاهها، ایستگاههای قطار برونشهری و … با حضور در مراکز عرضه و فروش کالا، فرآوردهها را ازنظر انطباق با استاندارد بررسی کردند.
میرنظامی ادامه داد: فرآورده آب آشامیدنی مشمول مقررات استاندارد اجباری است و مطابق با ماده ۴۰ قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، هرگونه تولید، توزیع، تمرکز و فروش آن بدون دریافت پروانه کاربرد علامت استاندارد و درج علامت استاندارد جرم محسوب میشود و مرتکبان به مجازات مقرر در قانون محکوم خواهند شد.
مدیرکل استاندارد استان مرکزی درباره تفاوت آبمعدنی بستهبندی و آب آشامیدنی بستهبندی خاطرنشان کرد: آبمعدنی طبیعی بستهبندیشده، آبی قابل شرب و حاوی املاح معدنی خاص است که برای جمعآوری و بستهبندی آن از چشمههای آبمعدنی تائید شده یا از حفر چاههای عمیق استفاده میشود.
وی تصریح کرد: آب آشامیدنی بستهبندیشده (که بهطور طبیعی میتواند حاوی املاح باشد یا به آن اضافه شود)، با اعمال انواع فرایندهای تصفیه و گندزدایی مجاز حاصل میشود و میتواند بهطور طبیعی شامل گازکربنیک باشد یا به آن اضافه شود که در ظروف مجاز بستهبندی میشود و افزودن هرگونه مواد دیگر مانند شیرینکننده و طعمدهنده در این نوع آب مجاز نیست.
میرنظامی در انتها عنوان کرد: شهروندان در هنگام خرید به درج نشان استاندار بر روی کالا دقت نموده و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، موارد را از طریق شماره تلفن ۱۵۱۷ به ادارات کل استانی اطلاعرسانی نمایند.
مدیرکل استاندارد استان مرکزی همچنین اذعان داشت: در جریان بازرسیهای کارشناسان استاندارد استان مرکزی در طرح عیدانه سازمان ملی استاندارد، رب گوجهفرنگی با نام تجاری نازچین در بستهبندی حلب ۱۷ کیلوگرمی، بدون درج نشان استاندارد شناسایی شد.
وی افزود: لازم به ذکر است، فرآورده رب گوجهفرنگی مطابق با استاندارد شماره ۷۶۱ مشمول مقررات استاندارد اجباری است لذا بر اساس ماده ۴۰ قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، هرگونه تولید، توزیع، تمرکز و فروش آن بدون دریافت پروانه کاربرد علامت استاندارد و درج علامت جرم محسوب میشود و مرتکبان به مجازات مقرر در قانون محکوم خواهند شد.
میرنظامی تأکید کرد: از شهروندان درخواست میشود با توجه به اهمیت بهداشت و سلامت مواد غذایی، از خریداری رب فاقد علامت استاندارد خودداری نموده و در صورت مشاهده اینگونه محصولات مراتب را از طریق سامانه تلفنی ۱۵۱۷ به اداره کل استاندارد اعلام نمایند.
انتهای پیام/