جاماندن کشاورزی تفرش از قافله فناوریهای به روز/الگوی کشت در تفرش رعایت نمیشود
- 24 بهمن 1396 ساعت 08:47:09
- کد خبر : 988619779 | بازدید : 848
به گزارش خبرنگار اجتماعی ندای تفرش، در دنیای امروز، تمام جهان به سمت تکنولوژی و استفاده هرچه بیشتر از علوم نوین پیش می رود که کشاورزی نیز از این قاعده مستثنی نمانده است.
در حالیکه در بسیاری کشورها، استفاده از تکنولوژی مدرن در تولید محصولات کشاورزی موجب افزایش بازدهی در استفاده از آب، خاک و نیروی انسانی شده، ایران نیز تلاش خود را برای عقب نماندن از قطار تکنولوژی کرده است.
در استان مرکزی نیز این مقوله در تجهیز زمین های کشاورزی به سیستم آبیاری تحت فشار، رعایت تقریبی الگوی کشت متناسب با نیاز جامعه و شرایط آب و هوایی منطقه و بهره گیری از ماشین آلات و ادوات کشاورزی نیمه مدرن بروز پیدا کرده است.
اما متاسفانه کشاورزی تفرش به خصوص در حوزه زراعت، همچنان به شیوه سنتی انجام میشود و همین امر، کشاورزی در این شهرستان را تبدیل به یک شغل خسارتده کرده است. بنابر نظر کارشناسان، خروج کشاورزی از شیوه سنتی و تولید محصولات به روز میتواند در افزایش درآمدها موثر واقع شود.
حرکت کردن کشاورزی با علم روز، یکی از ضروریات بخش کشاورزی است
قربانعلی، رئیس هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزی تفرش در این خصوص گفت: حرکت کردن کشاورزی با علم روز، یکی از ضروریات بخش کشاورزی است. این امر مستلزم ورود جدیتر نهادها و ادارات مسئول در آموزش کشاورزان است.
قربانعلی اظهار کرد: باید به این مسئله توجه داشت که در بخش کشاورزی سنتی، میزان هدررفت آب بسیار بالاست که این دیدگاههای سنتی به ضرر توسعه اقتصادی و اشتغال خواهد بود که برای حل این مشکل، نیاز به ساماندهی و به روز کردن کشاورزی وجود دارد.
اطلاعات ناکافی کشاورزان در حوزه کشاورزی مدرن
وی ادامه داد: در کنار مسئله آموزش، ساماندهی در بحث زراعت کشاورزی و استفاده از تجربیات افراد موفق میتواند موثر واقع شود. بررسیهای میدانی نشاندهنده این مسئله است که اغلب کشاورزان اطلاعات کمی پیرامون کشاورزی مدرن دارند.
رئیس هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزی تفرش افزود: با توجه به اینکه در تفرش، مساحت اغلب زمینهای کشاورزی زیاد نیست و آب کشاورزی هم از طریق قنوات تامین میشود، بهتر است به سمت استفاده از آبیاری قطرهای حرکت شود. اما با این حال، بسیاری از کشاورزان، راهکار اجرایی کردن این مسئله را نمیدانند.
عدم رعایت الگوی کشت مناسب در تفرش
قربانعلی با بیان این مطلب که بهتر است مطالعات دقیقی درخصوص انواع محصولات کشاورزی قابل کشت در تفرش انجام شود، گفت: امروزه یکی از دلایل زیاندهی در بخش کشاورزی به خصوص در حوزه زراعت، اکتفا کردن به تولید یک یا چند محصول است. در حالی که با توجه به اقلیم تفرش و آب، خاک و شرایط آب و هوایی، میتوان محصولات کشاورزی جدیدی را کشت کرد.
وی با بیان این مطلب که ترویج الگوی کشت محصولات مناسب کشاورزی بخش قابل توجهی از مشکل و دغدغه کشاورزان را برطرف میکند، یادآور شد: به همین منظور کشت محصولات مناسب کشاورزی در اراضی کشاورزی امری لازم و ضروری است که باید مورد توجه واقع شود.
رئیس هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزی تفرش بیان کرد: گذر از کشاورزی سنتی به مدرن و مکانیزه به همراه توسعه شیوههای آبیاری نوین در اراضی کشاورزی و باغات سبب افزایش برداشت و کیفیت محصولات کشاورزی میشود.
وی خاطر نشان کرد: در شهرستان تفرش، ظرفیتهای مختلفی در بحث باغبانی، زنبورداری، دامپروری، گیاهان دارویی و... وجود دارد که به درستی از این ظرفیتها استفاده نمیشود.
اگرچه مدرن شدن کشاورزی در حوزه استفاده از آفت کش ها و سموم مورد قبول بسیاری از کارشناسان نیست، اما به نظر می رسد سایر امکانات کشاورزی مدرنیته از جمله به روز کردن ادوات کشاورزی و برداشت محصولات می تواند کمک بسزایی در رونق کشاورزی تفرش داشته باشد.
انتهای پیام/
گزارش تصویری


